Zdravo svima , dobrodošli u moj novi post. Za danas sam vam spremio post o APPLE STORU. Da , danas smo dobili nove informacije o apple storu i apple id , tako da svi koji nemaju iphon ne moraju da čitaju , a ko ima iphone obavezno neka pročita.

Apple je danas objavio da će App Store dobiti nove države. Ne znam koliko ste znali , ali mi u Srbiji imamo problem sa apple id i skidanjem aplikcaija jer smo apple id morali da pravimo lažno , u smislu na druge države i neke desete ulice i to. I mi u Srbiji nikada ne možemo kupiti aplikaciju ali je APPLE odlučio da to promeni. Izašla je lista koje sve države će dobiti svoju apple državu i koje sve države će komotno moći da imaju svoj apple id bez lažnog predstavljanja.

Evo nekoliko slika koje su ugledale svetlost dana o tome.

Ja sam jako srećan jer je ovo jedna velika prednost , zašto? Pa zato što ćemo sada moći da imamo sasvim normalan iphone akaunt bez lažnih država , čak mislim da će i ubaciti srpski jezik na iphonu da ne bi koristili hrvatski jer neko ne zna sve mesece i neke reči na hrvatskom. I to je veliki napredak za nas , jer nam možda dodaju i nove radnje na iphonima i sve novo što do sada srbija nije imala. Čak će i Kosovo dobiti to , ali ne znam zašto neki to smatraju državom ali dobro , nećemo sada o tome. A evo i liste država koje dobijaju mesto države u iphonu.

 1. Afghanistan
 2. Gabon
 3. Cote d’Ivoire
 4. Georgia
 5. Maldives
 6. Serbia  
 7. Bosnia and Herzegovina
 8. Cameroon
 9. Iraq
 10. Kosovo
 11. Libya
 12. Montenegro
 13. Morocco
 14. Mozambique
 15. Myanmar
 16. Nauru
 17. Rwanda
 18. Tonga
 19. Zambia
 20. Vanuatu 

 To su tih 20 novih država. E sada priča se da će to stići početkom aprila , kažu da će taj dokument biti potpisan 6. aprila i da ćemo nakon nekoliko dana dok oni update-uju server ćemo dobiti Srbiju kao državu i onda ćemo moći lepo da namestimo naš Apple ID. Takodje je ovo super jer će domaće platne kartice imati podršku i svo plaćanje u apple storu će biti normalno. I nadamose da ćemo mići samo da promenim održavu iclodua jer nije dobro da menjamo ceo icloud jer su nam sve slike i svi dokumenti na već napravljenom. Pre to nije funkcionisalo najbolje ( pod nije dobro funkcionisalo mislim menjanje države u icloudu iliti aplle ID-u ) ali kada budu dodali molimo se da će i taj bag rešiti.

Nadam se da sam vam preneo važnu informaciju koja je upravo na internet izašla , i odmah sam napisao post jer ovo svi iphone korisnici moraju da znaju. Vidimo se u novom postu.