Pozdrav svima i dobrodošli u moj blogmas. Za danas sam vam spremio novi post na temu igre za novogodišnje veče koje svake godine igram. Pogotovo treću igru. Zato ak onemate ideje šta da igrade za novu godinu sa društvom nastavite da čitate i dobićete fenomenalne.

Minut do pobede

Minut do pobede su one brzinske igre od jednog minuta. Ova igra nema posebna pravila niti koja igra je zapravo u toj igri. Vi možete da u taj jedan minut ubacite neku drugu iru popu ko brže popije za jedan minut, ko bže sakupi nešto za jedan minut i slično. Zato evo nekih ideja za minut do pobede igru:

  • Minut znajna ( više pojmova da objasnite ekipi, bitno je da brzo i dobro objasnite )
  • Minutna zanimljiva geografija ( d aza minut rešite zanimljivu geografiju )
  • Ko će pre za minut ( ko će pre da sakupi papiriće cevčicom sa jednog mesta na drugi za minut ( dvoje ljudi se trka i na kraju se sabiraju papirići ))
  • Ko će brže popiti nešto i slično..

Ove igre su jako zanimljive pogotovo ako ima vas više pa se svi takmičite ko će više uraditi za jedan minut i koji tim ima bolje znanje geografije, ko je brži i slično.

Pogodi osobu

Pogodi osobu je igra gde PAMTOMIMOM ili ODGOVARANJEM NA PITANJA ( poput visina, boja kose, muško/žensko i slično ) osobe koje pitaju pitaju moraju da pogode koga odredjena osoba imitira. Ja sam ovo staln oigrao na času francuskog u osnovnoj i stvarno je zabavna igra. Nekada bude lak oza pogodti a nekada i ne baš.

Nema iza samo iznad glave

Nema iza samo iznad glave je jedna od najzanimljivijih igara koje igram svake godine. Fora je u tome da ima 4 osobe, dve iz jednog tima dve iz drugog tima. Dvoje mora d abudu iza osoba koje će hvatati male ping pong loptice. Osobe koje hvataju ne smeju da gledaju iza sebe, samo iznad glave i kad augledaju lopticu moraju brzo da je uhvate ( u čašu, onu rodjendansku kapicu ili neku koficu ), ko na kraju sakupi više loptica on je pobedio. Nakon toga se menjaju osobe, ovi što su bacali sada hvataju i obrnuto.

Zabavno je jer je vrlo teško svaku lopticu uhvatiti, za ovu igru sam saznao i video preko interneta i stvarno vam kažem jako je zanimljiva i morate da je probate. Veruj te mi vreme će bže proći dok igrate igrice.

Šta je u kutiji

Ova igra šta je u kutiji je svima poznata. Fora je da u kutiju stavite neki predmet i sa strane isečete rupe da osoba koja pogadja mora da opipa predmet i kaže šta je to što su pipali. Ovo nekada može da krene po zlu ako imate drugare koji vole da vas zezaju ali nadam se da tako neće biti.

Da li ste igrali neke od ovih igara nekada? Nadam se da ćete neke nove igrati tokom proslave nove godine.

Danas sam vam spremio sledeći poklon ili izazov za naš zajednički blogmas advent kalendar. Da li ste spremni? Kliknite na dugme ispod i vidite koji je vaš današnji izazov ili neki mini poklončić. N mom storiju možete pogledati ako je izazov kako sam ga izveo a ako je poklončić kako ga iskoristiti. 🤗