Pozdrav svima, dobrodošli na moj blog. Za danas vam spremam jednu temu koja će vam pomoći da se na dalje organizujete bolje. Da li to bila organizacija izlaska, fotošutinga, neke saradnje ili meet up-a baš u ovom postu ću vam ispisati ideje koje ja koristim i verujte mi na reč meni jako pomažu oko organizacije.

Prvi sam pre nekih 7/8 meseci pisao o bujo-u i planeru. Ima i mana i vrlina, ali pre ( dok sad anisam saznao ove metode 🤩) sam stalno forsirao bujo i planer. Bujo uvek zaboravim da odradim dan i da upišem šta treba, planera se i dalje držim ali malo manje. Zato vam danas spremam malo update-ovanu verziju svog starog posta o organizaciji i šta je bullet journal a šta planer. Njega možete pročitati klikom ovde.

Pre svega, u ovom postu neću pričati o bujo-u i planeru, već ćemo pričati o temama i rešenjima kako šta rešiti. Da ne dužim više evo rešenja za bolju organizaciju.

ZABORAVLJANJE OBAVEZA/SASTANAKA/IZLASKA…

Prvi problem vam je to da zaboravljate na izlaske, sastanke ili neke bitnije obaveze. Ja sam našao jedna način koji sam video kod nekog nainstagramu, sada ne mogu da se setim, i ja ga od skoro koristim. Verovali ili ne – zaprepašćen sam koliko sam organizovaniji od kada koristim ovu metodu.

Za ovo vam je potreban samo selotejp traka, može i ona kao za bujo one papirne ukrasne, papir i stiki notesi. Na zidu, nekoj tabli, ili nekim vratima koja su vam vidljiva i tu stalno prolazite uradite sledeće.

A ovako sam ja uradio.

Podelite trakom u boji taj deo na 7 delova. Svaki deo je jedan dan u nedelji. Na mali papir napišete dane i zalepite iunad svake kolone. Sa sticky notesima upisujte obaveze i lepite u te kolone. Dole ću ostaviti sliku kako sam ja uradio, nisam radio sa trakama ali m istvarno pomažete. Kada budete tu prolazili i budete videli da vam petku stoji ne skinut sticky notes znači da tada imate obavezu, pogledate i nikad nećete zaboraviti. Nakon tog dana i svih završenih obaveza, sticky notes skidate i lepite drugi koji označava novu obavezu. Ako imate više u jednom danu slobodno zalepite jedan ispod drugog ili na jedan napišite sve pa precrtavajte kada to bude gotovo.

A mozete i ovako uraditi…

NE STIŽETE NA SVE OBAVEZE/SASTANKE…

Dešava vam se da nekad kasnite na neki sastanak, jer ste kasnili na prvi, pa se tu duže zadržali? Nikad ne stižete sve uraditi na vreme nego sve u zadnji trenutak radite? E ovo će vam sigurno pomoći.

Potrebna vam je sveska, rokovnik ili bilo šta što vi preferirate kao svesku gde sve čuvate i koju uvek nosite sa sobom.

Prvo sami nacrtajte kalendar za tu godinu na nekoliko strana. Ako već unapred znate važne dogadjaje obeležite ih raznim JARKIM I UPADLJIVIM BOJAMA.

I na posebnoj strani svaku boju označi i napiši šta zanči. I tako ćeš svaki sastanak ili izlazak znati i uvek imati u vidu kad aotvoriš svesku ili rokovnik. Meni i to jako pomaže i uvek sam organizovaniji. Pogotovo kada sve to zapišem u svesku koju koristim za blog i sve najbitnije pa obeležim tu stranu i uve okrećem da vidim šta mi je sledeće na redu.

Tako ja rešavam većinu svojih problema oko organizacije. Pogotov ako u jednom danu u školi imam puno ispitivanja, pa još imam ugovoren izlazak sa društvom ili sa rodbinom i slično. Od kako koristim obe metode, pogotovo prvu, duplo bolje sam organizovan i nigde ne kasnim. To bi bilo to za ovaj post spremite se jer uskoro kreće jedan fantastičan a meni omiljeni serijal na mom blogu.