Video sam da je ova tema jako popularna tako da ti danas pokazujem kako sam da napraviš koricu za knjigu. Bilo to za ebook ili real knjigu – lako i brzo! .

Ne želim da dužim krenimo:

Biranje kategorije

Bitno je da izabereš kategoriju u Canvi kako bi nam otvorilo pravi format. Ako nema tog formata koji tražiš možeš sam ukucati dimenzije. Ali danas ću ti pokazati kako da uradiš sa spremnim formatom.

Nakon biranja to treba da izgleda ovako:

Ovde imate predložene i to su malo drugačije jer Canva za ,, knjiga ,, smatra naslovna za wattpad priče. Čak sam video da se neki ljudi nazivaju grafičkim dizajnerom jer dizajniraju wattpad knjige a ustvari uzimaju sve sa canve . U suštini ako ti se ne dopada nijedna samo klikni ,, napravite praznu naslovnu knjige ,, i dizajniraj sam. Ja ću ti dansa pokazati kako da to uradiš POTPUNO SAM!

Sada ću naći sliku i staviti je kao pozadinu jer ćemo danas praviti naslovnu za neku romatničnu knjigu.

Ja sam izabrao ovu koja je već bila na nekom šablonu ali sam tkest obrisao.

Kada si našao pozadinu potrebno je još samo tekst, ime pisca, neki detalj i gotovo je.

Kada sam dodao random smišljen naslov i neke detalje to je ispalo ovako.

Dodao sam dva kao sjaja kod naslova i dodao sam ove linije dole. Svi fontovi su sa Canve i besplatni tako da ih i ti možeš naći i iskoristiti.

Nadam se da ti se dopao post i pomogao ako budeš u budućnosti pravio koricu za knjigu. Wattpad ili bilo koju drugu vrstu knjigu . Uskoro još dosta saveta i tutoriala u Canvi.