Pokreno si profil na instagramu i potreban ti je dizajn objava? Nisi baš siguran oko template-ova i kako da se snadješ u Canvi sa svim kategorijama? U ovom postu ću ti pokazati kako da odabereš IDEALAN TEMPLATE + ću te sprovesti kroz kategorije koje nam Canva daje.

Prvo je jako važno da template tražiš u kategoriji za koju praviš dizajn. Ako praviš za instagram onda ideš u instagram objava kategoriju. Nikako ne možeš otići u letak i praviti objavu za instagram.

Ulazak u kategorije

Bitno je da pravilno dodješ u kategoriju koju tražiš. A to radimo ovako ( ima dva načina ) :

Prvi i onako malko teži način je da listaš ovde gde piše logotip, vizit kartica dok ne naidješ na kategoriju koju tražiš. A možeš i samo otići na pretragu i ukucati kategoriju, to radimo ovako:

Na search bar pretražite uslugu Canva kucaš kategoriju ( naprimer instagram objava, twitter slika i slično ) i otvoriće se padajući meni sa više kategorija te pretrage i samo izabereš koju si tražio.

Tako se u suštini traže template-ovi i kategorije. A sada ću ti pokazati kako da izabereš IDEALAN TEMPLATE za instagram obajave.

Prvo i najbitnije je da odeš u kategoriju instagram obahve, listanjem ili kucanjem u search bar. Za instagram obajve je lakše ovde gde se lista jer je na samom početku.

Ovde sa strane imamo GOMILU ponudjenih template-ova i sada samo ostaje da izabereš template. Idealan tempalte se bira tako što se listaju ponudjeni template-ovi i gleda se da neki template nije učestalan. To znači da nisu svuda na insatgramu, da se ne mogu videti na svakoj drugoj objavi. Dosta profila koristi canvu i njhove tempalte-ove zato je najbolje biti drugačiji i izdvajati se. Tako se traži IDEALAN TEMPALTE. Ovo su neki IDEALNI tempalte-ovi koji su manjje korišćeni a jako lepi.

To su IDEALNI TEMPLATE-OVI koji nisu:

  • učestali
  • na svakom drugom profilu.

Ako ti se dopao ovaj post, kada budeš iskoristio neki od saveta iz ovog posta, slobodno mi na mejl ili u DM pošalji objavu za još neke savete. Uskoro još dosta saveta i trikova za Canvu!