Pozdrav svima i dobrodošli u moj novi blogmas. Verovali ili ne još samo 3 objave ( 30., 31. i 1. ) i završavam blogmas sezonu na svom blogu. Danas Vam baš pričam o blogmasu i kako spremiti blogmas, kako sam ja spremao i slično. NA KRAJU PREUZMI POKLON KALENDAR KOJI ĆE TI POMOĆI OKO PLANIRANJA BLOGMASA ZA SLEDEĆU GODINU.

ŠTA JE BLOGMAS?

Blogmas je sezona u kojoj objavljuješ objave tokom decembra. Od 1. decembra do 31. ili 1. decembra, to zavisi od Vas. Ja naprimer uvek biram do 1. da bi prvog izašlo srećna Nova godina i slično. Svaki post treba da izadje svakog dana ( DAILY UPLOAD ) i da budu novogodišnje i božićne teme. E sad nije bitno da li će sve teme biti za Novu godinu ali naravno možete ubaciti i neke sporedne teme.

KAKO DOĆI DO IDEJA?

Ovo je donekle najteži deo blogmasa ( ili vlogmasa ). Najteži je jer treba da smislite 31 ili 32 teme o kojima ćete pisati u blogmasu a da nisu one klasične koje se ponavljaju već 5 godina uzastopno. Ja sam dosta tema u ovom blogmasu dugo smišljao, gledao da niko nije nstavljao u blogmas ili da jeste ali da nije bila svuda i kod svakoga na blogu. Naravno, niko Vam ne brani da pišete simple i obične teme koje svi čitamo već 5 godina ali je bolje da se malo potrudite i smislite org teme za blogmas.

KAKO SPREMITI BLOGMAS?

Blogmas je najbolje spremiti unapred, da u novembru ili čak oktobru krenete sa pisanjem postova. To je najbolja opcija jer ipak treba objaviti svakog dana celog decembra a ne znam da li bih ja prvi stigao da svakog dana pišem za rtaj dan. Tako da je najbolje d aunapred ispišete 31 post i da posle u decembru samo objavljujete.

KAKO DA NE ZABORAVIM NA OBJAVLJIVANJE?

Ovo je i meni malo lošije išlo ali sam se na sredini već uhodao. Bitno je da zapamtite da morate svakog dana samo otići na kompjuter/ telefon i kliknuti publish ( AKO STE UNAPRED SPREMILI ŠTO SAVETUJEM ). Ako niste spremili unapored onda morate naviti alarm ranioje da ispišet epost i čim završite da ga objavite. Ali u suštini naviknućete se da morate objaviti blogmas i onda nikada nećete zaboraviti. A i ako se to desi, bilo pa prošlo drugog dana objavite dva posta i svakako ćete to nadoknaditi.

POKLON KALENDAR

Odlučio sam da podelim i Vama kalendar koj isam ja koristio kao planer blogmasa. Ima 32 mesta gde ćete napisati temu, možda ideje koje želite da ubacite unutra i slično. Imate png file ( sliku ) i canva file ( da menjate u canvi ) tako da samo kliknite na dugme koje želite.

Danas sam vam spremio sledeći poklon ili izazov za naš zajednički blogmas advent kalendar. Da li ste spremni? Kliknite na dugme ispod i vidite koji je vaš današnji izazov ili neki mini poklončić. Na mom storiju možete pogledati ako je izazov kako sam ga izveo a ako je poklončić kako ga iskoristiti. 🤗