Zdravo svima i dobrodošli u moj novi post. Za danas sam vam spremio post o temi koje sve nas zanima i uvek me neko pita u dm o toj temi. Radi se o tome kako da ubedimo roditelje da nam kupe kućnog ljubimca , pa krenimo na post.

Dosta vas mi je pisalo , hej Nikola kako da ubedim roditelje da mi kupe psa , mislim da neće da mi kupe jer je skupo. Sada ću vam po stvkama ispisati šta je problem što neće da kupe a posle i kako rešiti te probleme.

  • CENA

Ovo je veliki problem u većini porodica. Zašto , evo zašto. Većina vas želi rasne pse i pse koji su baš skupi , ali vi ne znate , da će kuče koje ćete udomiti tako što ćete ga uzeti u kuću i skloniti sa ulice više voleti nego pas kog ćete kupiti. A i priznajte sami da je lepše kad audomite neku lutalicu i spasite joj život nego kad kupite kuče koje nikad nije imalo mogućnosti da bude lutalica. Ja sam svoju mačku udomio sa ulice , bila je pored tatinog hotela i hranilo se samo leti kada mu gosti bace nešto , a zimi je uzimao iz kontejnera šta je mogao da nadje. A sada ga lepo čuvamo i brinemo se o njemu već pune 3 godine.

  • OBAVEZE

Vi kada kupite ili udomite psa ili mačku ili bilo kojeg kućnog ljubimca imaćete puno OBAVEZA i to je još jedan razlog zbog čega vam roditelji ne daju da imate kućnog ljubimca. Prvo moraćete non stop da čistite za njim pogotovo ako je mačka jer se mačke nenormalno linjaju zato ja svog mačka sada držim napolje a i zato što se lako razboli kada ga iz kuće u kojoj je toplo pustim napolje gde je hladno. Moraćete da čistite kakicu ?? za njima , morate da mu kupujete lekove ako se razboli ja sam na mog mačkao dao siurno 5000 din ara jer se razboli i zato ga sada ne puštamo u kuću i nikad nije bolestan, Moraćete da pazite na njega gde ide i to jer ako se vežete za njega a uvek se vežemo i ako ga neko ili ubije ili išta slično neće dobro proći patićemo dosta dugo.

  • HRANA

Morate takodje znati da hrana nije jeftina a pogotovo ako mora da jede samo odredjeno , jer granule i ona mesa iz kesica nisu baš jeftina. Ne kažem da nema jeftinog ali možda ne želi da jede jeftino nego baš ono da kažem markirano iliti skupo. Neki čak misle na foru kao ma daću mu ono što ja jedem tipa pasulj , krompir i slično , ali to uopšte nije dobro jer možda ne sme da jede nešto od toga.

  • ALERGIJA

Možda vam roditelji ne daju jer ste možda vi alergični na tog kućnog ljubimca ili možda brat sestra , mama tata ili baka deka. A kada ste alergični na dlaku psa ili mačke to se neće dobro završiti. Ili i ako niko nije alergičan morate znati da je dlaka mačke VEOMA opasna da ako je progutate jednu ili više može se skupiti i možete umreti od infekcije dlake pa vam možda zbog toga ne daju.

E sada kako da rešimo probleme?

Problem za cenu , ne morate da kupite rasnog psa ili mačku , najbolje je da udomite pa makar imala neku malu bolest bolje da joj platite operaciju nego da platite rasnog psa ili mačku a da je već bolesna a da vam prodavac to nije rekao.

Problem za obaveze , recite roditeljima da ćete vi brinuti o njemu da ćete vi čistiti i sve , kažite ima danaprimer uzmu neko kuče na nedelju dana tipa od druga drugarice da se uvere da možete sami pa onda neka vam dovedu pravog kućnog ljubimca.

Problem za hranu , probajte sa najjeftinijim granulama i slično , ako neće dodajte malo u te jeftine neke skuplje i posle izbacite skuplje i on će se naviknuti na jeftine , i dobro pazite šta mu dajete od hrane koju vi jedete , naravno smete da mu dajete ali prvo pročitajte na internetu šta sme a šata ne sme.

Problem za alergiju , ovde maltene nema rešenja ali ako je alergičan neko na psa a na mačku nije vi uzmite mačku ili obrnuto a ako je na oba alergičan onda nema rešenja. Ili uzmite nešto drugo nalik papagaju ribicama i slično.

To je to za današnji post nadam se da vam se dopada , vidimo se u sledećem.