Napokon je stigla i opcija REELS na naše Instagram naloge. Instagram reels je direktni konkurent aplikaciji TikTok zato što su Reels i TikTok previše slični.

Kao što znamo sam Instagram voli da ubacuje update-ove koje skupla sa svih popularnih društvenih mreža. Sada ću navesti sve stvari koje je iskopirao kao i Reels opciju:

  • Story opcija: Snepchat story,
  • Instagram Story Filteri: Snapchat filteri,
  • Instagram TV ( IGTV ): Youtube videi. Čak su sada ljudi iz YouTuba dodali Shorts Beta i to je takodje poput TikTok-a.

Kada je Instagram video da je svaki update, koji je ukrao od drugih, dobro prošao odlučio je da isto to uradi i sa reels opcijom koja je u ostalim državama pre nas dobro prošla.

Jedan od najbitnijih razloga zbog kojih je instagram dodao reels opciju su:

  • snimanje kratkih videa koji samo izazivaju da se gleda sve više i više,
  • korisnici su na TikToku satima i satima,
  • videi mogu postati jako brzo viralni.

I tako je dosta korisnika Instagrama krenula na TikTok jer je moglo i da se zaradjuju i biznisi su se razvijali pomoću TikTok. Pregledi na TikToku jako brzo rastu, ja sam na jednom svom TikToku, koji je arhiviran iz privatnih razloga, dobio 7.000 pregleda u roku od 2 sata.

Pošto je reels u Srbiju došao 16. marta jako je važno da već sada krenete sa objavljivanjem sadržaja jer Instagram najbrže korisnike, koji odmah koriste nove opcije, nagradjuje sa nekoliko stvari poput izlazaka na explorer page, dobrim ciframa pregleda, aktivnost i slično.

Da li će reels pobediti TikTok? Da li će TikTok sada posustati i ostati u pozadini za stariju publiku kao FaceBook? Na sva ova pitanja trenutno još NIKO NEMA ODGOVOR, jer je kod nas tek stiglo, dok je širom sveta dosta zastupljeno i dosta popularno ali je TikTok i dalje živ. Ali ništa još nije 100% sigurno je rreels možda u budućnosti predje TikTok i postane korišćeniji.

Kao i svaki Instagramov update, Mila Durman ( www.ememblog.rs ) moja koleginica i najbolja prijateljica, kojoj sam grafički dizajner,t ćemo uskoro detaljnije analizirati opciju i sa Vama podeliti:

  • life hack-ove o reelsu,
  • najbolje strategije,
  • neke nove mogućnosti ,
  • i dosta tutoriala jer je ovo svima baš novije.

Naše zajedničko istraživanje će izaći i na njenom blogu www.ememblog.rs i na mom istog dana sa informacijama o reels-u i novim detaljima. Najbitnije je da budete aktivni i pratite naše storije, objave na Instagramu i postove na našim web blogovima.

Takodje još jedna bitna stvar je da ako želite da doprinesete našem istraživanju, Mila i ja Vas pozivamo da nas zapratite na Instagramu i da pratite naše prve reels videe.

Time ćete nam pomoći da lakše razumemo i shvatimo kako reels funkcioniše i pritom ćete dobiti bolji istraživački post sa gomilom tutoriala, strategija i slično. Ako Vi sada nama pomognete i mi ćemo Vama sa novim postom posle kog ćete dobiti bolje interakcije na reels videima.

Naši Instagram nalozi, sa slikom, su linkovan dole:

👆🏼 Mila Durman – Instagram profil ememblog.rs 👆🏼

👆🏼 Nikola Miljković – Instagram profil notesmilk 👆🏼

🚨 BONUS BITNO OBAVEŠTENJE 🚨

Svako ko bude doprineo našem istraživanju, pošalje neke bitne stvari koje je igrom slučaja saznao, pomogne da pratimo analitiku i slično, će biti spomenut u našem istraživačkom postu koji će izaći ove ili sledeće nedelje.

Hvala Vam na čitanju mog novom posta, ne zaboravite da prvi krenete sa korišćenjem nove opcije a mi se sa novim informacijama vidimo u novom postu.