Pozdrav svima i dobrodošli na moj blog i u moj BLOGMAS. Za danas sam vam spremio jedan post koji budi emocije u svima nama. Pismo Deda Mrazu, a zašto budi emocije? Budi ih jer kao mali smo ih pisali stalno, davali tati i mami koji bi navodno to pismo poslali Deda Mrazu. I onda smo čekali i čekali taj dan. 31. decembar kada ćemo otpakovati poklon koji nam je verovali ili ne doneo baš Deda Mraz.

Tada smo bili mali i nismo znali da te poklone ustvari kupuju mama i tata ali ga tajno sakriju i kada zaspim ostave ispod jelke. Isti slučaj sa zubić vilom. Sada kada smo porasli to znamo, ja po sebi znam koliko me je to rastužilo kada sam shvatio. Naravno Deda Mraz ne postoji ali svi smo verovali u njega. Tako da danas pričamo malo o toj temi, temi koju svi zaboravljamo ali nas je toliko činila srećnom pre da nije normalno.

Ne, ja ne pišem više pismo Deda Mrazu, ali da želeo bih da to stvarno radim ponovo. Ne da me je činilo srećnim već sam bio toliko srećnija i hiperaktivnija osoba posle pisanja da je to moglo baš da se primeti. Svidjalo m ise to što se to pismo u većini slučajeva ispunjavalo, što je bilo lepo ukrašeno i što sam verovao roditeljima da će ga stavrno dati Deda Mrazu, pogotovo posle svih onih filmova gde Deda Mraz donosi poklone. Naravno, ne kažem da je imalo dece koja nisu verovala u Deda Mraza, ili da su ih roditelji tako učili, ali meni nije to nešto u redu. Deda Mraz je jedina stvar koja je mogla deci da ulepša detinjstvo. Ja kada budem bio roditelj ja ću insistirati da moje dete piše pismo, i potrudiću se da ga ispunim u potpunosti jer dete zaslužuje tu dozu radosti.

Ovo je moje staro pismo koje sam našao. Stvarno mi je vratilo ta sećanja…

„ Deda Mraze, bio sam jako dobar dečak, bio sam najbolji Nikola u mojoj grupi u vrtiću, za novu godinu kao poklon ne tražim puno. Tražim samo dve stvari.

Prva je da svi budemo zdravi, da smo svi srećni i da smo svi na okupu. Druga je jedna stvar koju jako dugo želim ali ne želim da moji roditelji toliko potroše na to. To je jedna kamera, fotoaparat kojim ću snimati za youtube jer jako volim da snimam i to će mi jako pomoći oko ostalog snimanja.

Hvala ti Deda Mraze volim te najviše, Nikola.“

Ovo je jedno pismo koje sam pisao sa nekih 9/10 godina kada sam snimao za youtube sa drugom, oboje smo slično pismo napisali i dali mami i tati da ga odnesu Deda Mrazu, taj poklon nisam dobio, nisam se ni ljuto jer sam kasnije dobio nešto drugo što me je odvuklo od te kamere.

Ja sam osoba koja ukrašava sve što stigne, od papirića za neke rodjendane, do sveske i lekcije kad aučim. Lepše mi je kada je sve u bojama i kada je veselo, tako sam nekako više organizovaniji. Pogotovo od kada sam saznao za bullet journaling, od tada koristim lepa slova i uvek ih ukrasujem kao a radim bujo.

A ovo su jos neke stvari kojih se sećam da sam želeo:

  • Želeo sam knjige, još od malena sam kukao za knjigama kada je leto a u mom gradu ima gomilu štandova i prodaju se knjige. I naravno tu su nastupale bake i deke i kupovali su mi svaku koju poželim. To je ujedno i razlog zasto me u grad vode samo jednom, da im ne bih ispraznio novčanik.😂
  • Igračke, tadašnje jugio karte, dinosauruse koji ispuštaju zvuk, blejd blejd, ninža kornjače, naruto i slične figurice. Tu su čak bile one kao pilule sa tegom koje spuštaš niz šipku koju dobiješ u pakovanju, ako nadjem sliku ubaciću je dole.
  • Jedno vreme sam tražio sveske, bojice, tempere, platna i sve boje koje postoje da bih slikao i crtao. Pre nekih mesec dana ste na storiju mogli da vidite moje radove na platnu koje baba i deda i dalje čuvaju, naravno sada im radim novu koja je bolja i svidja mi se.

Sada me zanima stvari koje ste vi želeli da dobijete od Deda Mraza, da i ovde imaju komentari, upišite dole u komentare koje ste vi poklone najviše želeli i da li ste ih dobili? Nadam se da vam se dopao post.

Danas sam vam spremio sledeći poklon ili izazov za naš zajednički blogmas advent kalendar. Da li ste spremni? Kliknite na dugme ispod i vidite koji je vaš današnji izazov ili neki mini poklončić. N mom storiju možete pogledati ako je izazov kako sam ga izveo a ako je poklončić kako ga iskoristiti. 🤗