Dobrodošli u moj novi post na mom web blogu. Nadam se da će vam se dopasti i nadam se da ćete učestvovati u ovoj akciji koju pokrećem ovim blog postom. Sve što trebate raditi jeste da nastavite čitanje i pročitate ceo ovaj post , zatim na kraju posta spremiti potrebne stvari i uraditi samu temu ovog posta „ SREDITE SVOJE ŠKOLSKO DVORIŠTE „ .

Ovako , ja sam na ovu ideju došao sa mojom drugaricom koja je sama sa njenom drugaricom krenula da čisti naše školsko dvorište jer je verujem kao i druga školska dvorišta puno smeća i svakakvih stvari. Uzele su kese stavile na ruke uzele džakove i krenule u čišćenje našeg školskog. Imalo je previše kesa čipseva , dosta flašica i ostalih stvari koje su bacane na velikom odmoru. Prva stvar koju smo skupljali * kada sam i ja čistio sa njima * su bili čepovi od flašica. Pitate se zbog čega? Verovatno je to i kod vas u školi , a možda i nije , svakako mi svugde po školi imamo kartonske kutije na kojima su slike dece kojima je potreban novac za lečenje , u tu kutiju se ubacuju čepovi a nekad smo i limenke skupljali ali sada ne , i ti čepovi idu u reciklažu i za uzvrat tih donešenih čepova dobijaju se pare i te pare idu pravo u ruke roditelja te dece i tako sakupljamo dosta novca i toj deci obolelih od malignih bolesti produžujemo život.

ovo je sredjeno školsko dvorište.

Vaš posao je da , ako možete i ako vam roditelji dopuštaju , naravno ne bez njihove dozvole , krenete u skupljanje smeća po vašem školskom dvorištu ili ako baš to ne želite dovoljno je da ako možete * opet ako vam roditelji dozvole * napravite dosta papirića na kojima piše da se sačuva školsko dvorište od smeća , ja sam sa svojom drugaricom napravio stikere i izlepio po samom školskom dvorištu , naprimer ,zalepio sam na : golove , koševe , ogradu od mini veštačkog terena i po banderama koje su se nalazile na samom školskom dvorištu. Takođe to i vi možete uraditi , sada vam je verovatno problem kako napraviti stikere? Evo i načina , najlakši način koji sam ja koristio i vrlo je prost a evo i kako ih napraviti.

ovo je prljavo školsko dvorište.

~ Potrebne stvari za pravljenje stikera :;

  1. Papir za pečenje / pek papir.
  2. Selotejp traka * po mogućnosti velika ( široka ) i providna *
  3. Papir na kome je napisano da se školsko dvorište sačuva.
  4. Makaze

~ Postupak pravljenja možete naći na youtube-u a i uskoro će izaći i post o tome i možda uz post neki video svakako budite aktivni i dobićete obaveštenja o skorijim postovima.

Te stikere ćete izlepiti po dvorištu škole ako nigde ne stoji znak da je zabranjeno lepljenje ali svakako kod nas ne piše , kada zalepite skoro svaki dan posle škole proverite da li su stikeri tu ako nisu ako ih je neki učenik odlepio uvek u rancu imajte rezervne stikere * i naravno napravite dosta stikera * i opet ih zalepite na ta mesta na kojima ih nema jer će toj osobi posle nekog vremena kada iznova i iznova stavljate stiker biti dosadno da skidaju pa više neće hteti i to će se videti i možda pomognete svom dvorištu škole. Jeste i razumem da je to posao tetkica i spremačica ali one kod nas imaju obavezu za samo ogradjen deo golove i košove i taj mini ograđen teren nisu one zadužene da čiste ali svakak opet ne izgleda lepo ako neko od poznatijih dođe u školu zbog nekog događaja i vidi svo to đubre , zar ne?

Zato sam pokrenuo ovu akciju da bi možda i vaše školsko dvorište zablistalo novom svetlošću i zasijalo jer nema smeća koje će mu sakrivati sav taj sjaj. I zato , ako vi budete odradili nešto što sam spomenuo bili to stikeri ili papirići koje ćete podeliti po odeljenjima , pošaljite na moj email sliku ili video kako pokazujete stikere ili kako delite papiriće i verovali ili ne bićete nagradjeni od mene nekom malom zahvalnicom i nekim polončićem ( POKLONI NEĆE BITI MATERIJALNOG OBLIKA JER JOŠ NEĆU SLATI NA VAŠE ADRESE ALI KADA NEKADA BUDE BIO GIVEAWAY MOŽDA I BUDEM SLAO NA VAŠE ADRESE ) i tako ćemo očuvati i školsko dvorište i samu PLANETU ZEMLJU.

Hvala svima koji su ovaj post pročitali skroz do ovog dela , i hvala vam puno ako odradite ovu akciju i zamolio bih vas da ovaj link i post podelite , bilo to preko storija ili samo kažete da dodju na moj link u opisu i nadju post , da bi se ova akcija  proširila blog svetom i da bi svako sačuvao i dvorište i samu PLANETU ZEMLJU.