Zdravo svima , dobrodošli u novi post. Danas pišem o jezicima u školi. Kako se uče , zašto su važni i slično. Nastavite da čitate ako vas zanima više o ovoj temi.

Jezici u školama su uvedeni od početka školovanja , prvo je bio samo srpski jezik , a kasnije dodat engleski kao važan a posle nekih desetak godina uveden je i izborni koji je opet važan i sabira se u ocenu. U mojoj školi za izborne imamo Francuze i Ruse ( francuski i ruski ) i moramo da biramo jedno od ta dva. Ako neko dodje u našu školu a imao je u prethodnoj nemački , on dok mi imamo francuski ili ruski sede napolju i na kraju pogidne polažu test koji nauče i tako dobijaju ocenu. Što i jeste dosta lakše , jer im je taj zadnji test jako lak. Ali šta je tu je.

Ja učim francuski , i imam tako dobru nastavnicu da ne znam reč da progovorim. Ustavri u 5. razredu je bila jedna nastavnica , gde sam znao da pričam francuski tečno jer je znala da predaju. U 6. i 7. razredu je došla nova koja je uvek pre nas imala čas u drugoj školi , pa je oni iznerviraju pa se istresa na nas i samo se dere , i kod nje jedva da sam nešto znao. I sada u 8. dolazi jedna koja samo vežba nešto , test nismo ni imali samo pitala nešto usmeno i to je to , i tokom časa priča o nekoj desetoj temi tako da sada francuski ne znam da beknem , ali dobro engleski mi je više značajan ali ok.

Sada ćemo pričati o tome kako ih je najlakše učiti. Ja sam francusko zavoleo u 5. razredu ali od 6. ga ne podnosim , tako da sam skoro krenuo da učim nemački preko nekoliko sajtova i nekoliko aplikacija , pa ću vam takodje sada predložiti nekoliko sajtova i nekoliko aplikacija koje su vrh za učenje jezika.

Najbolji sajtovi za učenje stranih jezika su ;;

  • Babbel
  • Livemocha.com
  • Hinative.com
  • Busuu.com  ( i ovo ima svoju aplikaciju , tek sam sada provalio )

E sada jedna od najboljih aplikacija je DUOLINGO , te je zbog toga napravljen i sajt duolingo.com tako da sam ovu aplikaciju i sajt svrstao na sredinu jer imaju obe platforme.

Najbolje aplikacije za učenje stranih jezika su ;;

  • Modnly
  • Learn languages – LinGo Play
  • Tinycards
  • Learn languages with Memrise

To su neki sajtovi i neke aplikacije koje sam isprobao i fantasticno je učiti sa njima. Jako je lako , i imaš i testove negde , i lepo objašnjeno da kada sam krenuo francuski malo da bi isprobao sajtove bolje mi je objasnilo nego sve moje nastavnice. Nadam se da vam se dopao post i da ćete krenuti da učite neki jezik uz pomoć ovih sajtova ili aplikacija. Vidim ose u sledećem postu.